Ενωτικος ο αποκριατικος χορος «σκουπα» που εστησαν οι Εβριτες

Απαρατήρητα

Εντύπωση μας προκάλεσε ο αποκριάτικος ζευγαρωτός χορός «Σκούπα» της Λέρου που έστησε ο σύλλογος Εβριτών κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της παραδοσιακής αποκριάς, στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής.
 
Κατά τον εν λόγω χορό, οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε ζευγάρια ενώ ένας-απαραίτητα αρσενικού γένους- περισσεύει κρατώντας μια σκούπα και σκουπίζοντας ανάμεσα στους χορευτές.

Σε ανύποπτο χρόνο, ο τραγουδιστής αναφωνεί «αλλαγή» κι όλοι ψάχνουν να βρουν το νέο τους ταίρι, με τον περισσευούμενο άντρα να πρέπει αντίστοιχα να βρει τη σκούπα και να σκουπίσει.
 
Υπήρξε μια από τις πιο όμορφες  στιγμές της βραδιάς καθώς τόσο οι συμμετέχοντες χορευτές, όσο και το κοινό που τους παρακολουθούσε, έβριθαν από χαρά, γελώντας ασταμάτητα.
 
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, υπήρξε και η τρυφερή στιγμή που ένας νεαρός, στη θέα μιας σκυλίτσας που βρισκόταν στο κέντρο του χορού, θέλησε να ξορκίσει τη μοναξιά της, ζητώντας τη σε χορό.
 
Μπορεί τον ρόλο του κ. Χατζηπέμου ως αναγνώστη του σατιρικού μονολόγου να τον ανέλαβε φέτος κάποιος άλλος, αλλά όπως προδίδει και η φωτογραφία, δεν παρέλειψε να αφήσει στίγμα ενεργούς συμμετοχής. Ε.Γ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.