Επισκεψη του Γυμνασιου Αμυγδαλεωνα Καβαλας στο Τμημα Ελληνικης Φιλολογιας του ΔΠΘ

Μαθητές γνώρισαν τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης και των εργαστηρίων του Τμήματος

Το Γυμνάσιο Αμυγδαλεώνα Καβάλας τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στα πλαίσια συμμετοχής στο δίκτυο ενεργών μαθητών (Δ.Ε.ΜΑ) επισκέφθηκε τη Βιβλιοθήκη του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας “Αρίσταρχος o Σαμόθραξ” στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Η φετινή δράση που προετοιμάζουν, ανταποκρινόμενοι σε πρόσκληση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας υπηρετεί τους στόχους 11.3, 11.4 και 11.8 από τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης που έχει θέσει ο ΟΗΕ ως το 2030.

Τα παιδιά, συνοδευόμενα από τις καθηγήτριές τους Ευδοκία Φανερωμένου και Γεωργία Σπανούδη, ενημερώθηκαν για το πώς είναι δομημένη και πώς λειτουργεί μια πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη από τον κύριο Πασχάλη Κατσίκα (Ε.Τ.Ε.Π. Βιβλιοθηκονόμο) που οργάνωσε, συντόνισε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την επίσκεψη και τους συνόδευε καθ’ όλη τη διάρκειά της. Οι μαθητές ενημερώθηκαν αναλυτικά από την πρόεδρο του τμήματος κυρία Μαρία Τζιάτζη (καθηγήτρια Βυζαντινής Φιλολογίας) για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας. Επισκέφθηκαν τα εργαστήρια Μελέτης και Έρευνας Πρώιμης Νεοελληνικής Γραμματείας Hans & Niki Eideneier, το εργαστήριο Γλωσσολογίας ΣυνΜορΦωΣη, το Εργαστήριο Παπυρολογίας – Παλαιογραφίας, το Εργαστήριο Υπολογιστών όπου γίνονται οι ψηφιοποιήσεις βιβλίων και περιοδικών και είχαν την ευκαιρία μετά από την ευγενική παραχώρηση του Επίκουρου Καθηγητή Λατινικής Φιλολογίας κ. Χάρη Μιχαλόπουλου να παρακολουθήσουν μαζί με τους φοιτητές μάθημα Λατινικής Γραμματείας, να παρουσιάσουν στους φοιτητές τις δράσεις τους και να απευθύνουν πρόταση συνεργασίας δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην εφαρμογή καλών πρακτικών για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η φιλοξενία υπήρξε θερμή, εξαιρετικά συγκινητική και πολύ δυνατή εμπειρία για τους μαθητές, όπως δήλωσαν οι ίδιοι και οι διδάσκουσες μετά το πέρας της περιήγησης. Ευχαρίστησαν θερμά για το χρόνο, τη διαθεσιμότητα και την ξενάγηση στη Βιβλιοθήκη και τα εργαστήρια τους κ. Πασχάλη Κατσίκα (Ε.Τ.Ε.Π βιβλιοθηκονόμο), Σπύρο Κιοσσέ (Ε.ΔΙ.Π., Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Δημιουργικής Γραφής), τον Απόστολο Σαρατζή (Φιλόλογο), τον Άγγελο Σισμάνη (Ε.Τ.Ε.Π. Ηλεκτρολόγο Μηχανικό & Μηχανικό Η/Υ) καθώς και την κ. Ζωή Γαβριηλίδου, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Αντιπρύτανη του Δ.Π.Θ. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυναν στην Πρόεδρο του Τμήματος κ. Μαρία Τζιάτζη για την υποδοχή και τη γενναιόδωρη δωρεά βιβλίων για τη δανειστική βιβλιοθήκη του Σχολείου τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.