Θα επαναδημοπρατηθει το Δενδρακι στις Σαπες

Μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής του προηγούμενου μισθωτηρίου

Την κατάπτωση υπέρ του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών εγγυητικής επιστολής για μη εκτέλεση των όρων της διακήρυξης και της σύμβασης μίσθωσης του δημοτικού Τουριστικού Περιπτέρου στη θέση «Δενδράκι» Σαπών – Τουριστικών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Σαπών – Καταλυμάτων Καταφυγίων στα Κασσιτερά, ανοίγοντας το δρόμο για την επαναδημοπράτηση των δομών, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρωνείας Σαπών την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου.

Τα ακίνητα είχαν μισθωθεί, το 2012, για 20 χρόνια, όμως σύμφωνα με το Δήμο, υπήρξε καθυστέρηση στην απόδοση των μισθίων, με αποτέλεσμα αυτός να προχωρήσει στη λύση της σχέσης, με κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής.

Η διαδικασία ώστε να επιστρέψουν τα ακίνητα στο Δήμο αναμένεται να διαρκέσει περίπου δύο μήνες, με τον Δήμαρχο Μαρωνείας Σαπών κ. Ντίνο Χαριτόπουλο, να εκφράζει την πρόθεση ο Δήμος να προχωρήσει σε επαναδημοπράτηση των δομών.

Στο μεταξύ ο Δήμος θέλει να κάνει παρέμβαση στον χώρο αναψυχής στο Δενδράκι, ο οποίος έχει παραμεληθεί τα προηγούμενα χρόνια, για αυτό και προχωρά σε Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης για να γίνουν έργα σε αυτόν, για την αναβάθμιση, τον εξωραϊσμό και τη βελτίωση του χώρου δασικής αναψυχής.

Ανάμεσα στα έργα που θα γίνουν είναι η δημιουργία περίφραξης με πεζούλι από αργολιθοδομή στη βάση και ξύλινο πλέγμα πάνω στη βάση , σε όλο το μήκος της περίφραξης, καθαρισμός και λιθόστρωση των υπαρχόντων μονοπατιών τα οποία διασχίζουν την περιοχή, νέα ξύλινα παγκάκια, σημεία σκίασης με πέργκολα, ξύλινες πινακίδες ενημέρωσης καθώς και χώρος αθλοπαιδιών με τη φύτευση χλοοτάπητα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.