Ακυρωσεις αλλα και αναμονη στα Ξενοδοχεια της Ροδοπης μετα την ακυρωση των καρναβαλικων εκδηλωσεων

Φαίνεται πως κάποιες εκδρομές που είχαν προγραμματιστεί σε γκρουπ θα γίνουν, ακόμα και με λιγότερα άτομα

Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τις ακυρώσεις στα Ξενοδοχεία της Ροδόπης, απότοκο των ακυρώσεων των καρναβαλικών εκδηλώσεων που αποφάσισε το Υπουργείο Υγείας. Και αυτό γιατί ενώ έχουν ήδη υπάρξει ακυρώσεις, φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμα γκρουπ που είχαν κανονίσει εκδρομές για το τριήμερο, και είναι πολύ πιθανό να τις πραγματοποιήσουν.

Όπως σημείωσε ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης και ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Ανατόλια κ. Γεώργιος Χρυσοχοΐδης όσο αφορά τα γκρουπ έχουν υπάρξει κάποιες ακυρώσεις για δωμάτια, όχι όμως για τη συνολική εκδρομή, ενώ ήδη καλύφθηκαν κάποια από αυτά τα κενά δωμάτια από ενδιαφερόμενους.

Βέβαια μπορεί να υπάρχουν ακυρώσεις μεμονωμένων παρόλο που σημαντικότερες θα ήταν οι ακυρώσεις από γκρουπ.

Οι τουριστικοί πράκτορες με τους οποίους έχουν μιλήσει, είναι αρκετά απογοητευμένοι, όμως φαίνεται ότι ενώ υπάρχουν πελάτες που δεν θα συμμετάσχουν στην εκδρομή, υπάρχουν και αρκετοί οι οποίοι ζητάνε να γίνει κανονικά η εκδρομή.

Εκτίμησή του είναι ότι τις μεγαλύτερες επιπτώσεις θα νιώσουν οι ξενοδόχοι στις παραδοσιακές ανοιξιάτικες εκδρομές της αργίας της 25ης Μαρτίου και του Πάσχα, αν συνεχιστεί αυτή η ανησυχία για τον Κορωνοϊό.

Και αυτό γιατί η ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων έγινε τελευταία στιγμή, και έτσι ήταν αρκετοί που είχαν κλείσει και είχαν κάνει τον προγραμματισμό τους και δεν θα τον αλλάξουν, όμως για τις επόμενες εκδρομές, υπάρχει η ανησυχία ότι δεν θα κλείσουν καθόλου εκδρομές.

Όλα όμως θα ξεκαθαρίσουν την Κυριακή και τη Δευτέρα, όταν και θα φανεί ποιοι, και πόσοι, θα μεταβούν στα ξενοδοχεία.

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, το Καρναβάλι της Ξάνθης κρατά ακόμα και γεμίζει τα ξενοδοχεία της περιοχής, παρόλο που τα τελευταία χρόνια οι κρατήσεις γίνονται πιο κοντά στην εκδήλωση, σε αντίθεση με παλιότερα που τα ξενοδοχεία είχαν κλείσει από τον Δεκέμβριο τα δωμάτια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.