Αναμονη για το πειραματικο Σχολειο στην Κομοτηνη

Ο φάκελος έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Παιδείας και αναμένεται απάντηση

Κανέναν νεότερο δεν υπάρχει, τουλάχιστον προς το παρόν, για την ίδρυση Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κομοτηνή, την οποία στηρίζουν τόσο ο Δήμος Κομοτηνής, όσο και το ΔΠΘ, μαζί φυσικά με την αρμόδια Διεύθυνση εκπαίδευσης.

Η πρόταση έχει φύγει εδώ και μήνες όμως ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την Προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Μαίρη Κοσμίδου.

Η ελπίδα πάντως είναι πως με δεδομένη την πρόθεση του Υπουργείου να υπάρχει τουλάχιστον ένα πρότυπο ή πειραματικό σχολείο σε κάθε περιοχή, φαίνεται να μελετάται το πλαίσιο και οι συνθήκες υπό τις οποίες θα ιδρυθούν αυτά τα σχολεία.
Μάλιστα πρόσφατα η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε πως προγραμματίζουν την λειτουργία για 24 πρότυπα και 38 πειραματικά σχολεία ήδη από το Σεπτέμβριο του 2020, ενώ θα γίνει ανοιχτή πρόσκληση εντός του 2020 για επέκταση. Τι θα περιλαμβάνει η δομή στην Κομοτηνή

Στο Πειραματικό σχολείο Κομοτηνής θα δοκιμάζονται νέα προγράμματα σπουδών και ωρολόγια προγράμματα, διδακτικά εργαλεία, σχολικά εγχειρίδια και άλλο εκπαιδευτικό υλικό, αλλά και διδακτικές μέθοδοι.

Στόχος της πρότασης είναι να προωθηθεί η συμπερίληψη στο πλαίσιο της διαπολιτισμικότητας και της διαχείρισης της ετερότητας, να επιδιωχθεί η υπερκέραση των γλωσσικών εμποδίων και η ειρηνική συνύπαρξη στην πολύγλωσση περιοχή της Κομοτηνής και να επιτευχθεί ο βασικός σκοπός των πειραματικών σχολείων, δηλαδή η συνδρομή στην κάλυψη αναγκών του εκπαιδευτικού συστήματος σε ερευνητικές και επιμορφωτικές ανάγκες και η διάχυση καλών εκπαιδευτικών πρακτικών.

Το σχολείο θα λειτουργήσει στο χώρο του παλιού σχολείου θηλέων το οποίο παραχωρείται για 10 χρόνια, παράλληλα με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (το πρώτο θα δουλεύει το πρωί και το άλλο το βράδυ).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.