Ατυχες το ιστορικο παραδειγμα

Της Έκδοσης

Βαρύ μάλλον έπεσε στον Ερντογάν το «ναυάγιο» που βίωσε επισκεπτόμενος τις Βρυξέλλες.

Προκειμένου να θολώσει τα νερά και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις επιδίδεται το τελευταίο διάστημα με δηλώσεις του σε ένα ρεσιτάλ «παραχάραξης» της ιστορίας.
Στη νέα του αυτή «συνήθεια» συγκαταλέγονται τα όσα δήλωσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος του το πρωί της Τετάρτης. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι ο Ερντογάν δήλωσε: «Βλέπουμε ότι αυτά που έκαναν οι Έλληνες είναι παρόμοια με αυτά που έκαναν οι ναζί, δεν έχουν καμία διαφορά».

Έλα όμως που σε αυτή την ιστορική αναλογία τον ρόλο του θύτη θα έπρεπε να έχει η χώρα του και όχι η δική μας. Τα όσα παρακολουθήσαμε το τελευταίο διάστημα το αποδεικνύουν περίτρανα.

Η ιστορία άλλωστε έγραψε πως η Ελλάδα πολέμησε τους ναζί… Σε αντίθεση με την Τουρκία που δεν θυμόμαστε να έλαβε μέρος στον πόλεμο εναντίον του φασισμού και του ναζισμού, παρά μόνο όταν η νίκη διαφαίνονταν οριστική.

Άλλωστε κατά ορισμένους μελετητές τα όσα έκαναν οι Νεότουρκοι πριν την έναρξη και κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου αποτέλεσαν την «πηγή έμπνευσης» των ναζί… Γι’ αυτό καλύτερα να βρει άλλο ιστορικό παράδειγμα να αναφέρεται ο κ. Ερντογάν, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.