Τον χωρο του 1ου ΚΑΠΗ Κομοτηνης αξιοποιει το τμημα αιμοδοσιας

Με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των αιμοδοτών, ώστε να μη μειωθούν οι αιμοληψίες

Άμεσα και θετικά ανταποκρίθηκε ο Δήμος Κομοτηνής στο αίτημα της ΝΥ Αιμοδοσίας για την παραχώρηση του χώρου του 1ου ΚΑΠΗ Κομοτηνής που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, πίσω από το Θρακικό Ωδείο, στην οδό Φιλίππου 2-4, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των αιμοδοτών, για δύο ημέρες, ώστε να μη μειωθούν οι αιμοληψίες και δημιουργηθεί πρόβλημα στην επάρκεια αίματος.

Έτσι, όσοι επιθυμούν να παραχωρήσουν αίμα,μπορούν να μεταβούν στον χώρο του 1ου ΚΑΠΗ, την Δευτέρα 16 Μαρτίου και Δευτέρα 23 Μαρτίου από τις 10:00 π.μ. έως και τις 13:30 μ.μ.

Να σημειωθεί ότι παράλληλα, η ΝΥ Αιμοδοσίας θα συνεχίσει να λειτουργεί και δέχεται αιμοδότες στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου, όπως καθορίζει το πρόγραμμα λειτουργίας της:

Καθημερινά από 08:30 π.μ. έως 13:30 μ.μ
Απογεύματα: Τετάρτη και Πέμπτη 18:00 μ.μ έως 19:30 μ.μ.

«Ο δικαιολογημένος φόβος των πολιτών να πλησιάσουν τα νοσοκομεία, σύσταση που υποστηρίζεται και από όλους τους παγκόσμιους και εθνικούς φορείς υγείας (WHO, ΕΟΔΥ, Υπ. Υγείας, ECDC) για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας του Κορωνοϊού, έχει αναπόφευκτα επίπτωση στην προσέλευση αιμοδοτών και εν δυνάμει προκαλεί οξεία μείωση των αποθεμάτων αίματος», αναφέρει σε διευκρινιστική ανακοίνωση του το τμήμα αιμοδοσίας.

Στην προσπάθεια να απαλλάξουν τους αιμοδότες από κάποιο πιθανό φόβο, η ΝΥ ξεκαθαρίζει πως μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα μετάδοσης κορωνοϊού με μετάγγιση αίματος. Έτσι, οι αιμοδότες μπορούν άφοβα να προσφέρουν αίμα εφόσον:

1. Δεν έχουν έρθει σε στενή επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα της εν λόγω λοίμωξης
2. Δεν έχουν ιστορικό ταξιδιού σε προσβεβλημένες από τον COVID-19 περιοχές με βάση τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα.
3. Δεν έχουν συμπτώματα ίωσης ή/και οποιασδήποτε κλινικά αποδεδειγμένης αναπνευστικής νόσου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.