«Ζωη ειναι… Βιωματα και Εμπειριες»

Τι σημαίνουν τα βιώματα-εμπειρίες για τους φοιτητές του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας στο πλαίσιο του project «Ζωή είναι»

Η ζωή σου απαρτίζεται από εμπειρίες και βιώματα. Η αλληλεπίδραση  με το περιβάλλον, αρχίζει ήδη από τη γέννησή σου. Τα άτομα που αποτελούν τον κύκλο γνωριμιών σου, οι συγγενείς και οι φίλοι, ακόμη και ο περαστικός που περνάει δίπλα σου στον δρόμο μπορούν να αποτελέσουν για σένα μια μοναδική εμπειρία και ένα διαφορετικό βίωμα.

«Μια ζωή γεμάτη γλυκόπικρες εμπειρίες»

Οι γνώσεις και οι δεξιότητες που αποκτάς από την παρατήρηση των διάφορων πραγμάτων που σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον, αφομοιώνονται με την πάροδο του χρόνου. Έτσι, χωρίς να γίνεται αντιληπτό άμεσα, αποκτάς μια εμπειρία, η οποία θα σου φανεί χρήσιμη στην πορεία της ζωής σου. Και αν όχι, σε βοηθάει στην προσωπική σου εξέλιξη. Γεγονός, σπουδαίο για τον καθένα. Άλλωστε, οι εμπειρίες είναι αυτές που σε αλλάζουν.

«Βιώματα και στη δική σου ζωή»

Βιώματα. «Εμπειρίες », οι οποίες αποτελούν ορόσημο στις ζωές των ανθρώπων, όπως και της δικής σου καθώς επηρεάζουν κριτικά τις επιλογές σου και τον συναισθηματικό και ψυχικό σου κόσμο. Με τον τρόπο αυτόν, διαμορφώνεται το σύστημα αξιών και συμπεριφορών. Είναι «καθοριστικές» εμπειρίες. Εύκολα ή δύσκολα, ίσως και εσύ να έχεις περάσει ορισμένα βιώματα που σου άλλαξαν έστω και λίγο κάποιο κομμάτι της καθημερινότητάς σου, του τρόπου σκέψης και συμπεριφορών σου. Ένα αρνητικό βίωμα, που μπορεί να έχει συμβεί στην παιδική ή εφηβική ηλικία, είναι ικανό να καθορίσει ολόκληρη τη ζωή σου. Αντίστοιχα, ένα βίωμα που σου άφησε πολλά ευχάριστα και θετικά συναισθήματα σε ακολουθεί πιστά.

«Τι κρατάς για το τέλος;»

Εμπειρίες ή βιώματα. Θετικά ή αρνητικά. Όλα όσα  διαδραματίζονται στη ζωή αποτελούν «πηγή γνώσης και αυτοβελτίωσης». Ταξίδεψε, διάβασε, γέλα, κλάψε, αγάπησε. Η ζωή είναι μια εμπειρία γεμάτη διαφορετικά «χρώματα» και βιώματα. Ζήσε και εκμεταλλεύσου την κάθε στιγμή.

«Εμπειρία: ένα μικρό φανάρι που κρέμεται πίσω από την πλάτη μας και φωτίζει τον δρόμο που έχουμε είδη περάσει», Κομφούκιος. 

«Συναισθήματα έντονα από πάθος,
Με οδήγησαν να σε αναζητώ.
Μέσα μου με μόχθο προσπαθώ,
Να σε αρνηθώ.
Μόνος μου, μόνος μου.
Στιγμές και εμπειρίες μου πρόσφεραν χαμόγελα, κάλυπταν κάθε αποτυχία μου.»
(Στίχοι τραγουδιού «Ζωή είναι…»).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.