Κριτικη απο Μ. Αμοιριδη για ελλειψη μεσων προστασιας στην Περιφερεια ΑΜΘ

Με αφορμή τον «εντοπισμό» ληγμένου αντισηπτικού στην είσοδο του διοικητηρίου Ξάνθης

Κριτική για καθυστερημένες κινήσεις με σκοπό την προστασία των εργαζομένων και των πολιτών στα κτίρια της Περιφέρειας γενικότερα και της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης ειδικότερα κάνει με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Αμοιρίδης.

Αφορμή για την κριτική το γεγονός ότι στο διοικητήριο Ξάνθης δεν έχουν χορηγηθεί, σύμφωνα με τον ίδιο, μάσκες σε υπαλλήλους και επισκέπτες, ενώ και ένα μπουκαλάκι με απολυμαντικό, που αφέθηκε σε ένα σημείο, φαίνεται να είναι ληγμένο.

Για αυτό ζητά από τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης να χορηγήσει σε προσωπικό και συναλλασσόμενους πολίτες, μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, απολυμαντικά), τα οποία να μην έχουν λήξει και να προβεί άμεσα σε απολύμανση των κτιρίων της Περιφέρειας που είναι σε χρήση, επαναλαμβάνοντας το σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Η ανάρτηση του κ. Αμοιρίδη έχει ως εξής:

«Με ληγμένα υλικά προστασία δεν υπάρχει, διαμαρτύρονται πολίτες, απαιτείται σοβαρότητα από την Αντιπεριφέρεια Ξάνθης.

Όλοι πλέον αντιλαμβανόμαστε ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες και πρέπει να συμπεριφερθούμε ανάλογα. Το παράδειγμα, έγκυρα, άμεσα και στοχευμένα το έχει δώσει ο Πρωθυπουργός με την κυβέρνηση και τα στελέχη της και αυτό είναι αποδεκτό ευρύτατα. Αντίστοιχα ζητάμε την ίδια ώριμη αντίδραση και από τους πολίτες, να επιδείξουν ατομική κοινωνική ευθύνη, ώστε να ξεπεράσουμε το συντομότερο δυνατό και με τις ελάχιστες κοινωνικές συνέπειες την πανδημία.

Η Περιφέρεια όλο αυτό το διάστημα απούσα, με επιδερμικές κινήσεις, αργοπορημένες και χωρίς ουσία. Θα περιμέναμε το ελάχιστο που ανακοίνωσαν να το διαφυλάξουν προστατεύοντας εργαζόμενους στα κτίρια της Περιφέρειας και πολίτες. Δυστυχώς ούτε τα ελάχιστα δεν είναι ικανοί να τηρήσουν, με αποτέλεσμα να γίνω αποδέκτης διαμαρτυριών πολιτών που έπρεπε να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους στο διοικητήριο Ξάνθης. Ούτε μάσκες έχουν χορηγηθεί σε υπαλλήλους και επισκέπτες, αλλά και ένα μπουκαλάκι απολυμαντικό που έβαλαν σε ένα τραπέζι, μάλλον για να βγούνε από την υποχρέωση, φαίνεται να είναι ληγμένο!!!! Μάλιστα κάποιος μουτζούρωσε με στυλό τις ημερομηνίες, χωρίς επιτυχία και αυτό!

Κε Εφραιμίδη, σας όρισαν αντιπεριφερειάρχη όμως δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνετε ποια θέση κατέχετε και ποιες ευθύνες έχετε έναντι των συμπολιτών μας. Οι υπάλληλοι και οι πολίτες θα έπρεπε να προστατεύονται με μέτρα ουσίας. Η Περιφέρεια θα έπρεπε να δίνει όχι μόνο το παράδειγμα αλλά και το βηματισμό ώστε να κάνει τους πολίτες να αισθάνονται ασφάλεια. Αντιθέτως η εικόνα με το ληγμένο προ έξι ετών μπουκάλι απολυμαντικού υγρού αποτελεί κατάντια που ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες εμφανίζεται. Το ελάχιστο που θα μπορούσε να αισθανθεί ένας άνθρωπος με φιλότιμο είναι ντροπή για την κατάντια και την αδιαφορία.

Κάντε το ελάχιστο, κάτι που ήδη έχουν κάνει αλλού εδώ και μέρες, χορηγήστε σε προσωπικό και συναλλασσόμενους πολίτες, μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, απολυμαντικά), τα οποία να μην έχουν λήξει και προβείτε άμεσα σε απολύμανση των κτιρίων της Περιφέρειας που είναι σε χρήση, επαναλαμβάνοντας το σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Είναι σημαντική η προστασία της υγείας των πολιτών και δεν είναι δύσκολο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.