Επικεφαλης ειδικος του Παγκοσμιου Οργανισμου Υγειας: «Οι καραντινες δεν ειναι αρκετες για να νικηθει ο Covid – 19»

Xρειάζονται και ισχυρά μέτρα στήριξης των δημοσίων συστημάτων Υγείας, ώστε να αποφευχθεί και μία νέα έξαρση του ιού στο μέλλον, όταν τα μέτρα απομόνωσης θα έχουν χαλαρώσει

Τα κράτη δεν μπορούν απλά να κλείνουν τις κοινωνίες σε καραντίνα για να πολεμήσουν τον κορονοϊό, τόνισε σε συνέντευξή του ο επικεφαλής ειδικός του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, Μάικ Ράιαν, προσθέτοντας ότι χρειάζονται και ισχυρά μέτρα στήριξης των δημοσίων συστημάτων Υγείας, ώστε να αποφευχθεί και μία νέα έξαρση του ιού στο μέλλον, όταν τα μέτρα απομόνωσης θα έχουν χαλαρώσει.
 
«Σε αυτό που πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας είναι να εντοπίσουμε αυτούς που νοσούν, αυτούς που έχουν τον κορονοϊό και να τους απομονώσουμε, να βρούμε τις επαφές τους και να τις απομονώσουμε» δήλωσε ο Ράιαν, σε συνέντευξή του σε εκπομπή του BBC.

 
«Ο κίνδυνος τώρα με τις καραντίνες είναι… Αν δεν ληφθούν τώρα ισχυρά μέτρα στήριξης της δημόσιας Υγείας, όταν τα μέτρα περιορισμού και απομόνωσης αρθούν, ο κίνδυνος είναι ο ιός να αρχίσει πάλι να βρίσκεται σε έξαρση» ανέφερε επίσης ο Ράιαν.
 
Σύμφωνα με το Reuters, ο Ράιαν πρόσθεσε ότι τα μοντέλα της Νότιας Κορέας, της Σιγκαπούρης και της Κίνας, που συνδύασαν την καραντίνα με άμεσα μέτρα για το τεστ κάθε πιθανύ κρούσματος, είναι το παράδειγμα για την Ευρώπη, που σύμφωνα με τον ΠΟΥ αποτελεί πλέν το επίκεντρο της πανδημίας.
 
«Όταν περιορίσουμε τον ιό, πρέπει να μεταφέρουμε τη μάχη σε αυτόν. Πρέπει να τον κυνηγήσουμε». Σχετικά με το εμβόλιο, ο Ράιαν αναφέρθηκεσε θετικά βήματα, ωστόσο τόνισε ότι πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Το «εμβόλιο θα βρεθεί» ανέφερε, αλλά το νωρίτερο σε έναν χρόνο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.