Μετρα στηριξης για την εξ αποστασεως εκπαιδευση προτεινει το ΜεΡΑ25

Την ανάγκη προμήθειας του αναγκαίου εξοπλισμού για την τηλεκπαίδευση τονίζει το ΜΕΡΑ 25

Προτάσεις σχετικά με την επιδότηση 400 ευρώ σε οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, για αγορά εξοπλισμού, αλλά και την προμήθεια αναγκαίου εξοπλισμού στις εκπαιδευτικές μονάδες, ώστε να μπορέσουν μαθητές και φοιτητές να φέρουν εις πέρας με αποτελεσματικότητα το έργο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης κατέθεσε το ΜΕΡΑ 25.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΜΕΡΑ 25:

«Μετά και τη νέα ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών μονάδων της χώρας μέχρι και τις 10 Απριλίου, καταθέτουμε τις εξής προτάσεις έτσι ώστε να μπορέσει η εκπαιδευτική κοινότητα να αντιμετωπίσει την έκτακτη κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει:

  • Άμεση επιδότηση όλων των μαθητών Γυμνασίου, Λυκείου και των φοιτητών, με ένα ποσό της τάξης των 400 ευρώ, για όσες οικογένειες έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ, για αγορά υπολογιστή(λάπτοπ). Δωρεάν παροχή ίντερνετ σε αυτές τις οικογένειες για όσο χρονικό διάστημα πραγματοποιείται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
  • Αγορά εξοπλισμού και ανανέωση των υπολογιστών σε όσες σχολικές μονάδες απαιτείται έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Με το μέτρο αυτό, όλοι οι μαθητές της δευτεροβάθμιας και οι φοιτητές της χώρας, θα μπορέσουν να αποκτήσουν υπολογιστή, ένα απαραίτητο εργαλείο στη σύγχρονη εποχή που ζούμε, πρόσβαση στο διαδίκτυο, και ταυτόχρονα θα γίνει η αρχή έτσι ώστε οι νέες τεχνολογίες να αποτελέσουν εργαλείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στα σχολεία. Ας γίνει αυτή η δύσκολη στιγμή, η αφετηρία να εκσυγχρονιστούν τα σχολεία μας έτσι ώστε να μπορούμε να παρέχουμε δωρεάν δημόσια εκπαίδευση στη νεολαία της χώρας ακόμα και κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.