Μενουμε Σπιτι συντροφια με το Ανθολογιο!

Της Έκδοσης

«Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο» λέει ο αγαθός και αγνός πρίγκιπας Μίσκιν, στο κλασικό έργο του Ντοστογιέφκσι. Και παρά το γεγονός ότι στον σημερινό κόσμο τα άνωθεν χαρακτηριστικά θεωρούνται ασήμαντα, απέναντι στην «ασχήμια» του σημερινού κόσμου, εμείς επιλέγουμε να παραμένουμε «θιασώτες» του Μίσκιν. Το ίδιο και ο Σίμος Δαλκυριάδης, και η οικογένειά του Ανθοπωλείου «Ανθολόγιο» που επέλεξε τη χθεσινή ημέρα, άλλη μία μέρα «δύσκολη» και λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών που επικρατούν για να μας υπενθυμίσει την αξία της ομορφιάς που βρίσκεται γύρω μας και λόγω των σύγχρονων τρόπων ζωής ξεχνάμε. Την ομορφιά της φύσης που μας περιβάλλει, των απλών πράξεων και των ανθρώπων.

Το Ανθολόγιο ετοίμασε και μοίρασε στους δημοσιογράφους της Ροδόπης τα ομορφότερα λουλούδια του, υποδειγματικά επιμελημένα σε μικρά πολύχρωμα μπουκέτα, γεμίζοντας και συνδυάζοντας απόλυτα τις ασπρόμαυρες –για λίγες ημέρες ένεκα συνθηκών– έντυπες εκδόσεις των καθημερινών εφημερίδων της Ροδόπης, μεταξύ αυτών και του «ΠτΘ».

Συνοδεύοντας τα μπουκέτα του αυτά με το απλό αλλά ουσιώδες μήνυμα «Μένουμε Σπίτι και σας ευχαριστούμε για την ενημέρωση».

Μία μικρή κίνηση, μεγάλης σημασίας για όσους παραμένουμε στα έτερα «σπίτια» μας, ήτοι τις επιχειρήσεις του Τύπου, επιδιώκοντας την καλύτερη και αμεσότερη δυνατή ενημέρωσή σας.

Ο Μίσκιν με την φράση του αυτή αναφέρεται στην λυτρωτική ομορφιά, στην  ενσάρκωση δηλαδή της «πνευματικής ομορφιάς». Και η ομορφιά της πράξης αυτής και των ανθρώπων του Ανθολογίου, μέσα στην απλότητά της λειτούργησε ακριβώς ως τέτοια, ως «λύτρωση» τρόπον τινά απέναντι στα δύσκολα, και της καθημερινής επικαιρότητας των ημερών και των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνεχίζουμε το έργο μας.

Μένουμε σπίτι λοιπόν ευγνώμονες στην ομορφιά του Ανθολογίου! 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.