Λιγοι οι επισκεπτες στο παζαρι των Σαπων

Παρόλο που αρκετοί παραγωγοί έστησαν τους πάγκους τους, η προσέλευση ήταν ιδιαίτερα μικρή

Μικρή ήταν η προσέλευση  στη Λαϊκή Αγορά των Σαπών την Παρασκευή, μιας και φαίνεται ότι η ανησυχία για τον κορωνοϊό έκανε πολλούς να μείνουν σπίτι και να μην προσέλθουν στην αγορά.
 
Σύμφωνα με το πρόγραμμα δραστηριοποίησης πωλητών παραγωγών και επαγγελματιών στη Λαϊκή Αγορά των Σαπών, που ανακοινώθηκε από το Δήμο Μαρωνείας Σαπών, 23 παραγωγοί είχαν τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν σε αυτή, ενώ άλλοι 23 παραγωγοί θα έχουν την δυνατότητα να στήσουν τους πάγκους τους την επόμενη Παρασκευή, με την ακολουθία αυτή να συνεχίζει εναλλάξ μέχρι τα τέλη Απριλίου, εκτός φυσικά και αν υπάρξει αλλαγή στις εντολές των αρμόδιων υπουργείων.
 

Οι περισσότεροι από τους παραγωγούς που είχαν τη δυνατότητα έστησαν τους πάγκους τους στην Λαϊκή, τηρώντας τις ελάχιστες αποστάσεις μεταξύ των πάγκων.
 
Έτσι είχαν απόσταση πέντε  μέτρων με τον ενδιάμεσο χώρο κενό – ελεύθερο από αντικείμενα, οι πωλητές φορούσαν υποχρεωτικά κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο χώρο, υγειονομική μάσκα, γάντια μιας χρήσης και τις άλλες προφυλάξεις που προέβλεπε ο νόμος.
 
Παρόλα αυτά οι πολίτες, είτε γιατί δεν ήθελαν να εκτεθούν ή γιατί δεν ήθελαν να μετακινηθούν άσκοπα δεν ήταν πολλοί, ενώ και οι αγορές τις περισσότερες φορές γινόταν γρήγορα με τους αγοραστές να αποχωρούν στη συνέχεια όταν είχαν αγοράσει αυτά που ήθελαν.
 
Παραδοσιακά το παζάρι των Σαπών αποτελούσε ένα ιδιαίτερα ζωντανό σημείο, και αυτό γιατί πολλοί κάτοικοι όχι μόνο των Σαπών, αλλά και των γύρω οικισμών, προσέρχονταν στις Σάπες με αφορμή το παζάρι για να ψωνίσουν αλλά και να κάνουν άλλες δουλειές ή ψώνια από την ευρύτερη αγορά των Σαπών και τις υπηρεσίες.
 

Με τους περιορισμούς που υπάρχουν αυτή την περίοδο εξαιτίας της πανδημίας του Κορωνοϊού, τα καταστήματα κλειστά και τις περισσότερες υπηρεσίες περιορισμένες, ήταν αναμενόμενο ότι η κίνηση θα ήταν μικρή, παρόλο που κάποιοι από τους παραγωγούς αποδίδουν αυτή την έλλειψη κίνησης απλώς στην ανησυχία των πολιτών για τον κορωνοϊό.
 
Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι από τους πωλητές φαίνεται ότι θα επιστρέψουν στην αγορά σε δύο εβδομάδες, όταν και θα έρθει ξανά η σειρά τους στη Λαϊκή, ελπίζοντας πως μέχρι τότε τα πράγματα θα έχουν καλυτερέψει και θα υπάρχει καλύτερη κίνηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.