Επισημανσεις περι της προτασης αναστολης λειτουργιας των σταθμων με τη Βουλγαρια

Απαρατήρητα

Κυρία Διευθύντρια,

Οφείλουμε να επισημάνουμε πως μας παραξένευσε ιδιαιτέρως η επιστολή των επιμελητηρίων της ΑΜΘ με την οποία ζητούν αναστολή λειτουργίας των σταθμών εισόδου της χώρας μας με τη Βουλγαρία.

 Κρύβει πολλές αντιφάσεις αυτή η πρωτοβουλία και γεννά και ερωτήματα. Πολύ φοβούμαστε πως με αφορμή των κορωνοϊό βγαίνουν στην επιφάνεια ξενοφοβικά και τοπικιστικά σύνδρομα και μάλιστα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος να εκφραστούν στον δημόσιο λόγο.
Εξηγούμαστε:

  1. Είναι το λιγότερο οξύμωρο όλο το διάστημα πριν την πανδημία, οι  Βούλγαροι να έχουν αναχθεί στο «άγιο δισκοπότηρο» του τουρισμού της περιοχής, και πλέον να θεωρούνται οι «μιαροί» που θα μας φέρουν τον ιό στην περιοχή και θα επιβαρύνουν το ήδη επιβαρυμένο σύστημα υγείας της περιοχής.

 

  1. Όταν ισχυρίζεσαι (και σωστά) ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και ευρωπαϊκά σύνορα είναι κάτι που δεν δημιουργεί μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Σε αυτό το πλαίσιο δεν υπάρχουν λιγότερο ευρωπαϊκά – ελληνικά σύνορα και περισσότερο. Δεν γίνεται επομένως επειδή μας βολεύει τα σύνορα στον Έβρο να είναι περισσότερο ευρωπαϊκά και να αιτούμαστε βοήθεια από την ΕΕ από ό,τι τα σύνορα με τη Βουλγαρία και να ζητάμε να κλείσουν.

 

  1. Θα πρέπει και οι φορείς να κατασταλάξουν στην οπτική με την οποία βλέπουν την περιοχή και όχι a la cart να την χαρακτηρίζουν κατά πώς τους βολεύει. 

 
Μετά τιμής,
Ο Δαίμων

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.