Προσθετα περιοριστικα μετρα στους Δημους Ξανθης και Μυκης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υφυπουργού Πολιτικής προστασίας Ν. Χαρδαλιά

Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα σε πέντε δήμους της χώρας, μεταξύ των οποίων ο Δήμος Ξάνθης και ο Δήμος Μύκης, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, στην σημερινή ενημέρωση στους δημοσιογράφους.

Σε αυτές τις περιοχές από σήμερα Τρίτη 31 Μαρτίου στις 8 το βράδυ Απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των πολιτών από τις 8μμ μέχρι τις 8 το πρωί της επόμενης μέρας.

Επιπλεόν δεν θα μπορούν πλέον οι πολίτες να βγαίνουν για την Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, που θα γίνεται αποκλειστικά από τις υπηρεσίες του Βοήθεια στο Σπίτι, Μετάβαση σε τελετή, που περιορίζεται σημαντικά, και σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, παρόλο που μπορεί να γίνεται έξοδος με το κατοικίδιο ζώο για 15 λεπτά πέριξ της οικίας.
 
Τα μέτρα αυτά λήφθηκαν γιατί το πρόβλημα στις συγκεκριμένες περιοχές είναι πολύ έντονο, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, που ζήτησε από τους πολίτες σε αυτές να μείνουν σπίτι και να μειώσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη ο οικισμός του Εχίνου έχει τεθεί σε καραντίνα, και η σημερινή κίνηση έρχεται για να περιορίσει την μετάδοση του ιού στην περιοχή.

Για την εφαρμογή των μέτρων είναι αρμόδια η Ελληνική Αστυνομία. Σε συνεργασία με το στρατό ενισχύεται με δύο στρατιωτικούς γιατρούς το Περιφερειακό Ιατρείο Σμίνθης ενώ προσωπικό του στρατού θα διατεθεί και στις υπόλοιπες υγειονομικές μονάδες.

Συνολικά 5 Δήμοι θα έχουν αυτά τα επιπρόσθετα περιοριστικά μέτρα, που συμπεριλαμβάνουν και τους Δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος και Νεστορίου, ενώ η δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας στην Καστοριά μπαίνει σε καραντίνα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.