Παντα ετοιμοι ειναι οι Σαμαρειτες του Ελληνικου Ερυθρου Σταυρου

Θερμομετρήσεις τόσο στον Έβρο όσο και στη Ροδόπη κάνουν οι εθελοντές του Σώματος, που φροντίζουν και για την προετοιμασία του εξοπλισμού τους

Έλεγχο του εξοπλισμού τους, ώστε να είναι σίγουροι ότι αυτός είναι σε άριστη κατάσταση σε περίπτωση που τους ζητηθεί η χρήση του από κάποιο φορέα αυτή την περίοδο, πραγματοποιήσαν την Τρίτη τα μέλη του Σώματος Σαμαρειτών του Παραρτήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
 
Το τμήμα έχει 19 αναπτυσσόμενα κρεβάτια, τα οποία βρίσκονται αποθηκευμένα στο χώρο τους, και τα οποία συνοδεύονται από τον κατάλληλο εξοπλισμό, όπως κουβέρτες κτλ.
 
Θέλοντας όμως να είναι προετοιμασμένοι, πραγματοποίησαν τον συγκεκριμένο έλεγχο, ώστε να βεβαιωθούν ότι όλα είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που κάποιος φορέας χρειαστεί τα επιπλέον υλικά.
 
Άλλωστε αυτός ήταν ένας ιδιαίτερα δυναμικός Μάρτιος για τους Σαμαρείτες, που συνδύασαν την παρουσία τους στις Καστανιές με δράσεις για την ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας του Κορωνοϊού.
 
Έτσι σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσαν, τον Μάρτιο 54 εθελοντές δραστηριοποιήθηκαν τόσο στη Ροδόπη όσο και τον Έβρο, με 29 ημέρες αποστολών, σε 2 οχήματα, διανύοντας 11.765 χιλιόμετρα.
 
Στον Έβρο πραγματοποίησαν 8.500 θερμομετρήσεις στο τελωνείο Καστανέων και 104 θερμομετρήσεις στο Τελωνείο Κήπων, ενώ δραστηριοποιήθηκαν και 12 ημέρες στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου κάνουν θερμομετρήσεις, και 10 ημέρες στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.