Οι 4 διαδοχικες κατακτησεις του κυπελλου ΕΠΣ Θρακης απο την Ελπιδα Σαπων

Ένα ρεκόρ που δύσκολα θα σπάσει στα γήπεδα της Βορείου Ελλάδος

Η Ελπίδα Σαπών κατάφερε να πρωταγωνιστήσει στο Περιφερειακό πρωτάθλημα την περίοδο 2008 μέχρι το 2012 πετυχαίνοντας κάτι αξιοσημείωτο, καθώς κατέκτησε για 4 συναπτά έτη το κύπελλο ΕΠΣ Θράκης.
 
Η ιστορία της Ελπίδας Σαπών είναι μεγάλη και πλούσια σε διακρίσεις. Διαθέτει μία δυναμική και ένα μεγάλο κύρος στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι του νομού.
 
Παράλληλα η Ελπίδα είναι κάτοχος ενός ρεκόρ, που είναι πολύ σπάνιο ιδιαίτερα σε επίπεδο ερασιτεχνών, καθώς κατέκτησε για 4 συνεχόμενα χρόνια το κύπελλο ΕΠΣ Θράκης.
 

Η αρχή έγινε το 2008 όταν στον τελικό που διεξήχθη στο ΔΑΚ Κομοτηνή υπό το φως των προβολέων, η ομάδα του Βασίλη Χαριτόπουλου επικράτησε με 3-1 στην παράταση του μαχητικού Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων κατακτώντας το τρόπαιο.
 
Την αμέσως επόμενη χρονιά, στον τελικό που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο των Αγίων Θεοδώρων η Ελπίδα επικράτησε με 2-0 του Αετού Αρριανών ενώ την σεζόν 2010/11 στον τελικό που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Κοσμίου η ομάδα του Βασίλη Χαριτόπουλου επικράτησε με 1-0 της Δόξας Σώστη σε ένα παιχνίδι με λιγοστές καλές στιγμές. Ο κύκλος των κερδισμένων τελικών ολοκληρώθηκε το 2012 στο γήπεδο του Ραδιοφωνικού Σταθμού, όταν και η ομάδα των Σαπών επικράτησε με 1-0 του Αετού Αρριανών με σκόρερ του μοναδικού τέρματος τον Λευκοβίτη.
 

Η πορεία στο περιφερειακό πρωτάθλημα

 
Την ίδια περίοδο η ομάδα των Σαπών κατάφερε να πραγματοποιεί εξαιρετικές πορείες στο Περιφερειακό πρωτάθλημα προσελκύοντας πολύ κόσμο στο γήπεδο της καθώς η ομάδα του Βασίλη Χαριτόπουλου συνδύαζε αποτελέσματα και καλές εμφανίσεις.
 
Έτσι την σεζόν 2008/09 τερμάτισε στην 3η θέση με 58 βαθμούς ενώ την επόμενη χρονιά τερμάτισε στην 10η θέση με 42 βαθμούς. Την αγωνιστική περίοδο 2010/11 τερμάτισε στην 4η θέση με 56 βαθμούς ενώ το «πλήρωμα του χρόνου» ήρθε την σεζόν 2011/12 όταν και αποχαιρέτησε την κατηγορία τερματίζοντας στην 10η θέση με 33 βαθμούς.
 
Αποκορύφωμα της εξαιρετικής πορείας αυτών των χρόνων ήταν η πορεία στο Κύπελλο Ερασιτεχνών της αγωνιστικής περιόδου 2010/11, όπου αγωνίζονταν οι κυπελλούχοι των κατά τόπου ΕΠΣ και η Ελπίδα έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του θεσμού, όπου και αποκλείστηκε από τον Αγρότη Λιανοκλαδίου με 2-1 στην παράταση.
 

Μυστικό της εξαιρετικής παρουσίας ήταν τόσο η στιβαρότητα των εκάστοτε διοικήσεων όσο και η δυναμική παρουσία του Βασίλη Χαριτόπουλου, ο οποίος αποτελεί – και όχι άδικα- συνώνυμο της Ελπίδας Σαπών.
 
Παράλληλα η ομάδα είχε την τύχη και την ευλογία να διαθέτει ικανότατους και εξαιρετικούς αθλητές, είτε ντόπιους είτε φοιτητές, οι οποίοι δένονταν με την ομάδα και τον κόσμο και έδιναν τον καλύτερο τους εαυτό.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως και στις 4 κατακτήσεις παρόντες ήταν οι Τρίχας, Τσέκος, Λευκοβίτης και Σαρηγιαννόδης γράφοντας με αυτόν τον τρόπο ένα ξεχωριστό προσωπικό ρεκόρ.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.