«Λιφτινγκ» στην παλια αιθουσα εκδηλωσεων του Δημαρχειου Σαπων

Παρεμβάσεις και σε άλλους χώρους του ισογείου

Παρεμβάσεις στο ισόγειο του Δημαρχείου στις Σάπες θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Μαρωνείας Σαπών, προχωρώντας σε ανάπλαση της παλιάς αίθουσας εκδηλώσεων καθώς και στη δημιουργία τουαλετών, μεταξύ των οποίων και τουαλέτας ΑΜΕΑ.
 
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 142.300 ευρώ με ΦΠΑ, και περιλαμβάνει οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η επαναχρησιμοποίηση της αίθουσας εκδηλώσεων, που ουσιαστικά είχε καταστεί ανενεργή και χρησιμοποιούνταν κυρίως ως αποθηκευτικός χώρος, αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή στόχο της σημερινής δημοτικής αρχής, που είχε εκφράσει την πρόθεση να χρησιμοποιηθεί για τις συνεδριάσεις του  Δημοτικού Συμβουλίου, που τώρα γίνονται στο κτίριο της παλιάς ΔΟΥ.
 

Ανακατασκευάζεται η παλιά αίθουσα εκδηλώσεων

 
Στην παλιά αίθουσα εκδηλώσεων λοιπόν, θα γίνουν μια σειρά από οικοδομικές εργασίες, όπως η αποξήλωση επιστρώσεων πλαστικών δαπέδων, θηρών, παραθύρων, ποδιών παραθύρων, ξύλινων επενδύσεων και πάσης φύσεων πλακοστρώσεων, η Καθαίρεση της παλαιάς σκηνής, των επιχρισμάτων και της ψευδοροφής, ενώ θα γίνει και διάνοιξη δύο παραθύρων στο ισόγειο για την ενίσχυση του εξωτερικού φωτισμού, και καθαίρεση τμήματος πλινθοδομής για την δημιουργία διπλής πόρτας επικοινωνίας με τον ισόγειο χώρο του λοιπού δημοτικού καταστήματος.
 
Επίσης θα γίνει αντικατάσταση όλων των παραθύρων του χώρου, της θύρας κεντρικής εισόδου καθώς και αυτής που οδηγεί στην έξοδο διαφυγής. Επίσης, τοποθέτηση νέας διπλής ξύλινης θύρας με κάσα μπατική.
 
Παράλληλα θα γίνει εξομάλυνση του δαπέδου, το οποίο στη σημερινή του κατάσταση είναι κατασκευασμένο με κλίση ώστε να αυτό να καταστεί οριζόντιο, θα γίνει διάστρωση δαπέδου με τσιμεντοκονία και ακολούθως με κεραμικά πλακίδια.
 
Τέλος θα τοποθετηθούν επιχρίσματα εσωτερικών τοίχων και οροφής και ακολούθως χρωματισμοί με χρώματα ακρυλικής στυρενιοακρυλικής-ακρυλικής ή πολυβινυλικής βάσεως και θα γίνει τοποθέτηση νέας ψευδοροφής επισκέψιμης, φωτιστικής από πλάκες ορυκτών ινών.
 
Επίσης θα γίνουν και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, με κατασκευή εκ νέου ηλεκτρολογικού δικτύου, και δικτύου τηλεφώνων, τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων LED και φωτιστικών σωμάτων ασφαλείας και κατασκευή νέου ηλεκτρολογικού πίνακα.
 

Νέες τουαλέτες στο Δήμο

 
Όσο για το ισόγειο του δημοτικού καταστήματος, οι οικοδομικές εργασίες περιλαμβάνουν την καθαίρεση μιας μικρής υπάρχουσας κουζίνας-αποθήκης, για την δημιουργία απαραίτητου χώρου κατασκευής τουαλετών, μαζί με την καθαίρεση των υπαρχόντων πλακιδίων δαπέδων στον χώρο κατασκευής τουαλετών καθώς και στον χώρο δημιουργίας μίας τουαλέτας ΑΜΕΑ.
 
Έτσι θα γίνει κατασκευή χωρισμάτων τριών τουαλετών με προθάλαμο από γυψοσανίδα διπλή άνθυγρη, θα δημιουργηθεί σε υπάρχοντα χώρο μία τουαλέτα ΑΜΕΑ, διαμόρφωση των παραθύρων όλων των τουαλετών και αντικατάσταση κουφωμάτων, αλλά και υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης τουαλετών.
 
Σε αυτές θα γίνει διάστρωση των δαπέδων με πλακίδια κεραμικά δίνοντας κατάλληλες κλίσεις, επίστρωση των τοίχων με κεραμικά πλακίδια μέχρι ύψους 2.20 m, τοποθέτηση ξύλινων θυρών με κάσα δρομική και παραθύρων μονόφυλλων, ανοιγόμενων καθώς και χρωματισμοί.
 
Για τις ηλεκτρομηχανικές εργασίες, θα γίνει αποξήλωση θερμαντικών σωμάτων, τοποθέτηση νέων θερμαντικών σωμάτων, κατασκευή εκ νέου ηλεκτρολογικού δικτύου στο χώρο των τουαλετών και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων σε αυτές, μαζί με νέα είδη υγιεινής σε τρεις τουαλέτες και σε μία τουαλέτα ΑΜΕΑ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.