Δραπετης των φυλακων Δομοκου επιχειρησε να διαφυγει μεσω Εβρου

Έχει καταδικαστεί για δολοφονία-ληστεία

Σε λεωφορείο, την ώρα που επιχειρούσε να περάσει το Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, στον Έβρο, για να διαφύγει στην Τουρκία, εντοπίστηκε, σε συνήθη έλεγχο στοιχείων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 38χρονος Γεωργιανός, δραπέτης των φυλακών Δομοκού.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, στις 15 Απριλίου, τους επέδειξε διαβατήριο των γεωργιανών Αρχών, το οποίο διαπιστώθηκε ότι είναι πλαστό, ενώ τους δήλωσε και ψευδή στοιχεία ταυτότητας.

Σε βάρος του 38χρονου κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής απέλασης. Ωστόσο, από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι ο εν λόγω Γεωργιανός στις 12 Απριλίου είχε λάβει εξαήμερη τακτική άδεια από τις φυλακές Δομοκού, όπου ήταν έγκλειστος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα.

Ο δράστης συνελήφθη και θα οδηγηθεί και πάλι στις φυλακές Δομοκού. Κατηγορείται πλέον και για απόδραση, ψευδή ανωμοτί κατάθεση, πλαστογραφία και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.