«Καπνισμα; Οχι εμεις!» ειπαν μαθητες της Κομοτηνης

Της έκδοσης

Αξιοποιώντας το εκπαιδευτικό υλικό από το πρόγραμμα «Κάπνισμα; Όχι εμείς!» οι διδάσκοντες του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής με εποπτεία από στελέχη του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης «Oρφέας» υλοποίησαν ένα πρόγραμμα με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ζητήματα που αφορούν το κάπνισμα.
 
Πέραν από τη βασική του στόχευση, που είναι η πρόληψη, το πρόγραμμα αφορά την παροχή έγκυρης και αξιόπιστης ενημέρωσης σχετικά με τις συνέπειες του καπνίσματος, κυρίως τις βραχυπρόσθεσμες που μπορούν να αντιληφθούν και να κατανοήσουν τα παιδιά.
 
Θέλοντας να τα βοηθήσουν στο να αναγνωρίσουν τα αρνητικά πρότυπα από την οικογένεια, τα ΜΜΕ ή την παρέα που επηρεάζουν τις στάσεις και τις αντιλήψεις μας για το κάπνισμα, οι εισηγητές πρότειναν την ανάπτυξη αποτελεσματικών τρόπων έκφρασης της προσωπικής γνώμης και τρόπων να λέμε «όχι» σε ό,τι δε συμφωνούμε χωρίς να βλάπτουμε τους υπόλοιπους.
 
Η  καλλιέργεια μιας στάσης φροντίδας του εαυτού και αυτοεκτίμησης και η  συνειδητοποίηση των ενηλίκων ως προς την επιρροή που ασκούν ως μοντέλα, στην ανάπτυξη εξαρτητικών συμπεριφορών από μέρους των παιδιών είναι τα πρώτα βήματα προκειμένου να μπει ένα «φρένο» σε αυτή την επιβλαβή συνήθεια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.