Ορκωμοσια 220 Οπλιτων Θητειας στο Στρατοπεδο «Ηλιοπουλου» (+Βιντεο)

Τονίστηκε η αξία της θητείας από τον αρχηγό του ΓΕΣ

Με κάθε επισημότητα, όπως ορίζεται και από το σχετικό πρωτόκολλο, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, η Ορκωμοσία των Νεοσυλλέκτων Οπλιτών της  Α΄ ΕΣΣΟ 2019 στο Στρατόπεδο «ΛΓΟΥ (ΠΖ) ΠΑΥΛΟΥ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ» στην Κομοτηνή.

220 νεοσύλλεκτοι, που εντάχθηκαν στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού από τις 4 έως τις 8 Φεβρουαρίου, ορκίστηκαν να «φυλάττουν πίστη εις την πατρίδα» κατά την ορκωμοσία των νεοσύλλεκτων οπλιτών των μονάδων της 29 Μ/Π ΤΑΞΠΖ, της ΧΧΙ ΤΘΤ και της IV ΤΑΞΥΠ, που εδρεύουν στην ΠΕ Ροδόπης, καθώς και του 1 ου Λ/ΒΕΚΕΕΔ.
 

Η ορκωμοσία, που πραγματοποιήθηκε παρουσία της στρατιωτικής και της πολιτικής ηγεσίας της περιοχής, καθώς και συγγενών και φίλων των ορκιζομένων, τελέστηκε στο στρατόπεδο «ΛΓΟΥ (ΠΖ) ΠΑΥΛΟΥ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ»,  χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, ενώ στο χώρο βρισκόταν και εκπρόσωπος από τη Μουφτεία Κομοτηνής για την ορκωμοσία των μουσουλμάνων συμπολιτών μας που υπηρετούν τη θητεία τους στον Ελληνικό Στρατό. Στο πλαίσιο της τελετής, πρώτα ορκίστηκαν οι χριστιανοί νεοσύλλεκτοι οπλίτες θητείας, έπειτα οι μουσουλμάνοι και τέλος οι άθεοι οπλίτες θητείας.
 
Στην ημερήσια διαταγή τονίστηκε προς τους νέους οπλίτες, ότι πλέον ανήκουν στην μεγάλη στρατιωτική οικογένεια, τηρώντας την παράδοση και σεβόμενοι την ιστορία των προγόνων. Αναφέρθηκε επιπλέον πως οι οπλίτες επωμίζονται με σοβαρές ευθύνες και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να είναι προσηλωμένοι στην εκπαίδευσή τους. Επισημάνθηκε παράλληλα πως σύμμαχος στο επόμενο διάστημα οφείλει να είναι το ψυχικό σθένος, η θέληση και η πίστη για να αγωνίζονται για τα εθνικά ιδανικά στην υπηρεσία των οποίων έχουν τάξει τον εαυτό τους. Σε αυτή την προσπάθεια, τονίστηκε, θα είναι αρωγοί και συμπαραστάτες όλα τα στελέχη του Ελληνικού στρατού αλλά και οι παλιότεροι συνάδερφοί τους.
 

Εκπροσωπώντας τον αρχηγό ΓΕΣ ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Κομοτηνής, διοικητής της 29ης Ταξιαρχίας Πεζικού Ταξίαρχος κ. Γιώργος Χατζηγεωργίου μετέφερε τις ευχές του νέου Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου κ. Γεώργιου Καμπά και την διαβεβαίωσή του προς τους γονείς ότι το κύριο μέλημα της στρατιωτικής ηγεσίας είναι η υγεία, η ασφάλεια των στρατευμένων και η ομαλή ένταξή τους στη στρατιωτική ζωή. Στη συνέχεια ανέγνωσε τον χαιρετισμό του Αρχηγού, στην οποία τονίζεται πως ο όρκος που έδωσαν, δεν αποτελεί μόνο ηθική δέσμευση προς της πατρίδα, αλλά και αόρατο δεσμό με όσους υπερασπίστηκαν τις αξίες του Ελληνισμού κατά την ιστορική πορεία του. Κλείνοντας ο Ταξίαρχος δεν παρέλειψε και τις ευχές του νέου Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, ο οποίος βρισκόταν σε άλλο στρατόπεδο την ίδια στιγμή.
  
Με το πέρας της Τελετής οι Στρατιώτες παρέλασαν στο χώρο της Μονάδος εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου και των οικιών τους, ενώ ακολούθησε και κέρασμα στο Κέντρο Ψυχαγωγίας Οπλιτών της Μονάδος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.