«Εν τη Αγια Θεογεννητωρ Εικονι σου, Κομοτηναιων η Πολις, επαγαλλεται καυχωμενη»

Θρησκευτική ευλάβεια στον πανηγυρικό εσπερινό στα Φατήριακα - Πλήθος πιστών προσήλθαν για ακόμα μια φορά στην πανηγυρίζουσα Γυναικεία Κοινοβιακή Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος

Την Παναγία τίμησαν για ακόμα μια φορά οι πιστοί στη Ροδόπη την Πέμπτη 22 Αυγούστου, συμμετέχοντας στην ακολουθία του εσπερινού στην πανηγυρίζουσα Γυναικεία Κοινοβιακή Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.
 

Του Εσπερινού προηγήθηκε η τέλεση της ακολουθίας του Παρακλητικού Κανόνος στο Παρεκκλήσι της Θεομήτορος, όπου αποκαλύφθηκε η Θαυματουργός ιερά εικόνα. Μετά το πέρας της σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή, της οποίας προηγούνταν η φιλαρμονική του Δήμου Κομοτηνής, η οποία, με τις μοναχές της μονής να φέρουν την εικόνα, κατέληξε στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή. 

Το μήνυμα της υπομονής 

Εκεί ακολούθησε ο πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη, τη συμμετοχή του ιερού Κλήρου και παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους προσκυνητών, πολλοί από τους οποίους, όπως επιτάσσει η παράδοση, έφτασαν μέχρι τη μονή πεζοί.
 
Το παρών στον Εσπερινό έδωσαν οι Βουλευτές Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και Δημήτρης Χαρίτου, ο νέος Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, μεταξύ των οποίων οι Αντιδήμαρχοι κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος και κ. Γιάννης Μουρτίδης, εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας και των σωμάτων ασφαλείας.
 

Ο μητροπολίτης στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην σημασία της Μονής για τη Ροδόπη και όχι μόνο, μιας και πλέον αποτελεί πόλο έλξης πολλών πιστών από τη Θράκη αλλά και τη Βόρειο Ελλάδα γενικότερα.
 
Κατόπιν επικεντρώθηκε στην αρετή της υπομονής, τονίζοντας την σημασία της για όλους όσους έχουν εξουσία, αλλά και τους πιστούς, ιδίως τους νεότερους. 

Καλά οργανωμένη η εμποροπανήγυρη για ακόμα μια χρονιά 

Για ακόμα μια χρονιά η Εμποροπανήγυρη, που γίνεται έξω από τη Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος πραγματοποιήθηκε με τους εμπόρους να μπαίνουν στον χώρο μόνο αν είχαν λάβει θέση από το Δήμο Κομοτηνής, που έκανε την κατανομή των χώρων στην περιοχή.
 
Από νωρίς ο χώρος, που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα με τις θέσεις να είναι εμφανώς οριοθετημένες, άρχισε να γεμίζει από σταντ και εμπόρους, παρόλο που η μεγάλη προσέλευση αρχίζει συνήθως μετά τις 4 το απόγευμα, ώστε όλα να είναι έτοιμα για το βράδυ, όπου η προσέλευση του κόσμου γίνεται μεγαλύτερη.
 
Τον χώρο επόπτευε η αστυνομία και στελέχη του Δήμου Κομοτηνής, που έλεγχαν αν οι έμποροι είχαν λάβει την άδεια για την προβλεπόμενη θέση και στη συνέχεια τους επιτρέπουν να στήσουν στο χώρο, απομακρύνοντας όσους έρχονται παράνομα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.