Απαντηση της ΚΝΕ Ροδοπης στο εγγραφο της Εισαγγελιας για τις καταληψεις σχολειων

«Ουσιαστικά ανοίγει το θέμα της ποινικοποίησης της όποιας δράσης των μαθητών»

Τη δική της απάντηση δίνει η ΚΝΕ νομού Ροδόπης στο έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ροδόπης που απευθύνονταν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θύμιζε το ισχύον νομικό πλαίσιο που ισχύει για τις καταλήψεις. Σε ανακοίνωσή της η τοπική ΚΝΕ κάνει λόγο για «προκλητική στάση της εισαγγελίας Ροδόπης» για να επισημάνει πως με το επίμαχο έγγραφο «ουσιαστικά ανοίγει το θέμα της ποινικοποίησης της όποιας δράσης τους». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΝΕ Ροδόπης: 

«Τη Δευτέρα 30 Οκτώβρη χιλιάδες μαθητές πανελλαδικά βγήκαν στο δρόμο, κινητοποιήθηκαν στα σχολεία τους για τις υπάρχουσες ελλείψεις, για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει.
 
Η αγωνιστική απάντηση των μαθητών δόθηκε και στην Κομοτηνή όπου εκατοντάδες μαθητές Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ έκαναν μια μαζική πορεία, παρέδωσαν τα αιτήματά τους στην Περιφέρεια, στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στο Δήμο.
 
Καταγγέλλουμε την προκλητική στάση της εισαγγελίας Ροδόπης με την επιστολή που απέστειλε προς τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στην οποία ουσιαστικά εφιστά την προσοχή προς επικείμενη συνέχιση των κινητοποιήσεων των μαθητών και ουσιαστικά ανοίγει το θέμα της ποινικοποίησης της όποιας δράσης τους.
 
Το “έγκλημα” που διέπραξαν οι μαθητές, ήταν πως διεκδικούσαν ουσιαστική και ολόπλευρη μόρφωση για όλους, διεκδικούσαν ένα σχολείο με καθηγητές, βιβλία, υποδομές και όλα τα απαραίτητα για να μπορούν να κάνουν μάθημα. Διεκδικούσαν ένα σχολείο που να μορφώνει αντί να εξοντώνει, ένα σχολείο που δεν θα κοιτά τους ίδιους και τους γονείς τους στην τσέπη. Το “έγκλημα” των μαθητών ήταν πως δεν δέχτηκαν να κάτσουν με τα χέρια σταυρωμένα απέναντι στην εκρηκτική κατάσταση με την οποία βρέθηκαν αντιμέτωποι και αυτήν τη χρονιά μέσα στα σχολεία τους.
 
Είναι σαφές ότι όσοι παίζουν το ρόλο του παιδονόμου, όσοι απειλούν και τρομοκρατούν όσους μαθητές οργανώνονται και κινητοποιούνται παίζουν συγκεκριμένο ρόλο, το μακρύ χέρι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που θέλει τους μαθητές να μαθαίνουν από μικρές ηλικίες να σκύβουν το κεφάλι. Έχουν μαζευτεί πολλά για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που και στην πράξη αποδεικνύει σταθερά πως έχει βάλει στο στόχαστρο τα δικαιώματα των μαθητών και τον αγώνα που δίνουν για να τα κατακτήσουν.
 
Είναι ζήτημα το πώς όλες αυτές οι προσπάθειες θα πέσουν στο κενό. Καλούμε τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς να καταδικάσουν την ποινικοποίηση του οργανωμένου αγώνα! Καλύτερη απάντηση στον αυταρχισμό αποτελεί ο κοινός αγώνας μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου που τσακίζει το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή των εργατικών-λαϊκών οικογενειών».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.